Palacinková torta s čokoládovým krémom
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Palacinky:
2
ks
vajce
400
ml
mlieko
100
ml
olej
350
ml
minerálna voda
2
PL
vanilkový cukor
300
g
hladká múka
Krém:
500
g
syr Mascarpone
50
g
kakao
4
PL
Nutella
400
ml
smotana na šľahanie
200
g
horká čokoláda
podľa chuti
práškový cukor
postup
1.
Najskôr zmiešame všetky mokré suroviny na palacinky, primiešame múku s cukrom a vymiešame hladké cesto. Klasicky na panvici s troškou oleja pripravíme cca 17 palaciniek.
2.
Smotanu nalejeme do hrnca, pomaly ju zohrievame a horúcu ju nalejeme na rozlámanú čokoládu. Zmes miešame, dokým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom do vychladnutej čoko zmesi vmiešame Mascarpone, kakao, Nutellu a cukor podľa chuti. Celý tento krém vložíme stuhnúť na noc do chladničky.
3.
Na druhý deň krémom potrieme palacinky a uložíme ich na seba. Vrch aj boky potrieme zvyšným krémom a tortu dáme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.