Lievance s príchuťou Vianoc
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
225
g
hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do perníka
2
ks
vajce
1
štipka
soľ
1
PL
cukor
300
ml
vlažné mlieko
30
g
zmäknuté maslo
1
KL
perníkové korenie
postup
1.
Vyšľahané vajíčka zmiešame s mliekom a maslom. Pridáme múku, kypriaci prášok, cukor, perníkové korenie a vymiešame husté cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť.
2.
Potom z cesta na rozpálenej panvici postupne pomocou lyžice pečieme zlatisté lievance. Obraciame ich až vtedy, keď sa začnú na povrchu tvoriť bublinky.
Podobné recepty
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.