Pridať recept

Banánové rezy s parížskou šľahačkou

Banánové rezy s parížskou šľahačkou
Zdroj: dreamstime
8
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Šľahačka:

500 ml
smotana na šľahanie
50 g
kryštálový cukor
40 g
kakao
1 balíček
smetafix

Korpus:

4 ks
vajce
170 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
30 g
kakao
1 PL
olej
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
4 ks
banán
1 balíček
tmavá čokoládová poleva

postup

1.

Smotanu nalejeme do menšieho hrnca, pridáme cukor, kakao a zmes na miernom ohni povaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a na noc vložíme stuhnúť do chladničky.

 
2.

Vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kakaom, kypriacim práškom do pečiva a nakoniec olej. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a rozlejeme ho na plechy (20x20cm) vystlané papierom na pečenie. Každý korpus pečieme cca 25 minút. Keď sú upečené, necháme ich vychladnúť.

3.

Šľahačku vyberieme z chladničky a vyšľaháme ju so smetafixom. Prvý korpus potrieme 1/4 krému, uložíme naň banány rozkrojené na polovicu a zakryjeme ich 2/4 krému. Priložíme ďalší korpus, ten potrieme zvyšným krémom a vrch ozdobíme čokoládovou polevou.

4.

Koláč vložíme najlepšie na noc stuhnúť do chladničky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lubipe
5.3.2021 10:15 | |
+0 -0
Aké veľké sú plechy?
dobruchut.sk1
6.3.2021 06:33 | |
+1 -1
Veľkosť plechu doplnená...
Podobné články
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí pri konzumácii banánov každý z nás
Banán je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia. Dnes sa dozviete, aké chyby robíme pri konzumácii tohto žltého ovocia.
Banánový zákusok s mascarpone krémom
Rodinný zákusok s banánom a mascarpone krémom - najlepší hrnčekový dezert, VIDEORECEPT
Vynikajúci banánový zákusok s jemným krémom chutí dokonale.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...