Pridať recept

Nepečená gaštanová torta

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
BeBe keksy svetlé
100 g
rozpustené maslo
300 g
gaštanové pyré
350 ml
smotana na šľahanie
3 PL
práškový cukor
1 PL
rum
1 balíček
prášková želatína
1 hrsť
nasekané orechy

postup

1.
Keksy zomelieme na prach, zmiešame s rozpusteným maslom a túto hmotu natlačíme na dno okrúhlej formy. Tú si predtým vystelieme papierom na pečenie, aby sa nám cheesecake lepšie vyberal. Korpus zatiaľ uložíme do chladničky stuhnúť.
 
2.
Medzitým si pripravíme gaštanovú plnku. Do hrnca nasypeme gaštanové pyré, pridáme smotanu, cukor a rum a zmes necháme zovrieť. Miešame ju dovtedy, dokým nebude úplne hladká. Potom do nej vmiešame želatínu a plnku necháme úplne vychladnúť.
3.
Po vychladnutí plnku navrstvíme na korpus z keksov. Vrch torty ozdobíme orieškami a na noc ju vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať