Pridať recept

Malé čokoládové tortičky s višňami

6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
BeBe keksy tmavé
70 g
zmäknuté maslo
300 g
čokoláda na varenie
50 g
maslo
100 ml
višňová šťava
350 ml
mlieko
90 g
hnedý cukor
1 balíček
prášková želatína
1 konzerva
višne
500 ml
smotana na šľahanie
2 balíčky
stužovač šľahačky
1 balíček
tmavá čokoládová poleva

postup

1.
Kakaové keksy rozmixujeme na prach a zmiešame ich s maslom. Vypracujeme rukami tuhšie cesto, ktoré natlačíme na dno okrúhlych formičiek. Uložíme ich do chladničky.
 
2.
Do hrnca dáme rozlámanú čokoládu, mlieko, maslo, višňovú šťavu, cukor a na miernom ohni zmes stále miešame. Pozor nevaríme! Do horúceho krému primiešame želatínu rovno z balíčka a čokoládovú zmes necháme vychladnúť.
3.
Višne vykôstkujeme a poukladáme na keksíkový základ. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a postupne ju vmiešame do čokoládového krému. Hladký krém nalejeme do formičiek, uložíme ich do chladničky na cca 6 hodín stuhnúť. Potom ich vyberieme, prelejeme čokoládovou polevou a necháme opäť chvíľu stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať