Tvarohová torta s jahodami
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
Oreo sušienky
100
g
zmäknuté maslo
500
g
jemný tvaroh
250
g
grécky jogurt
250
g
syr Mascarpone
200
g
cukor
200
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač šľahačky
8
PL
mlieko
2
balíčky
želatína
600
g
jahody
postup
1.
Oreo sušienky rozmixujeme na prach a zmiešame so zmäknutým maslom. Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a okraje potrieme maslom. Na dno ale aj okraje formy natlačíme sušienkovú zmes a vložíme ju stuhnúť do chladničky.
2.
Tvaroh vymiešame s polovicou cukru a krémový syr so zvyšným cukrom. Potom obe hmoty spojíme. Želatínu rozpustíme v mlieku. Jogurt nalejeme do menšieho hrnca, trochu ho zohrejeme a do horúceho jogurtu vmiešame želatínu. Rozpustíme ju tam a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme so stužovačom.
3.
Všetky hmoty spolu premiešame a hotovú zmes nalejeme na sušienkový korpus. Povrch uhladíme a tortu vložíme na noc stuhnúť do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobíme celými jahodami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.