Pridať recept

Malá tiramisu tortička

8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

80 g
hladká múka
1 PL
kakao
70 g
cukor
1 ks
vajce
30 ml
mlieko
30 ml
olej
1/4 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Krém:

500 g
syr Mascarpone
4 ks
vajce
2 balíčky
vanilkový cukor
1 hrnček
silná čierna káva
1 PL
rum
1 balíček
podlhovasté piškóty
trochu
kakao na posypanie

postup

1.
Rúru si vyhrejeme na 175°C. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, žĺtok vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh a vymiešame hladké cesto. Nalejeme ho do formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Boky formy vymastíme maslom a vysypeme múkou. Korpus pečieme cca 20 minút.
 
2.
Medzitým si pripravíme krém. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme Mascarpone a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
3.
Piškótový korpus necháme vychladnúť, vyberieme ho z formy a trochu z neho odrežeme okraje tak, aby sme do formy mohli vopchať piškóty. To bude cca 2 cm zo strán. Vložíme ho opäť do formy, pokvapkáme kávou a na boky uložíme piškóty.
4.
Na rad príde krém, piškóty namočené v káve a takto postupujeme až po vrch. Vrchná vrstva bude iba krém, ktorý posypeme kakaom a celú tortu vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Biela káva
Bez tejto legendárnej kávy si detstvo nevieme predstaviť! Aj vy ste ju tak zbožňovali?
Medzi najkrajšie detské spomienky patria momenty, keď sme sa aspoň na chvíľku priblížili svetu dospelákov...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Tiramisu
Leto s DATARTom: Recept, ktorý rozhodne stojí za to!
Pridajte recept na váš obľúbený ovocný koláč či nepečený ovocný dezert a môžete získať krásnu cenu.
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Ak pijete kávu hneď po rannom vstávaní, pijete ju v nesprávny čas. Toto odporúčajú odborníci.
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...