Malá tiramisu tortička
8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
80
g
hladká múka
1
PL
kakao
70
g
cukor
1
ks
vajce
30
ml
mlieko
30
ml
olej
1/4
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Krém:
500
g
syr Mascarpone
4
ks
vajce
2
balíčky
vanilkový cukor
1
hrnček
silná čierna káva
1
PL
rum
1
balíček
podlhovasté piškóty
trochu
kakao na posypanie
postup
1.
Rúru si vyhrejeme na 175°C. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, žĺtok vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh a vymiešame hladké cesto. Nalejeme ho do formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Boky formy vymastíme maslom a vysypeme múkou. Korpus pečieme cca 20 minút.
2.
Medzitým si pripravíme krém. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme Mascarpone a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
3.
Piškótový korpus necháme vychladnúť, vyberieme ho z formy a trochu z neho odrežeme okraje tak, aby sme do formy mohli vopchať piškóty. To bude cca 2 cm zo strán. Vložíme ho opäť do formy, pokvapkáme kávou a na boky uložíme piškóty.
4.
Na rad príde krém, piškóty namočené v káve a takto postupujeme až po vrch. Vrchná vrstva bude iba krém, ktorý posypeme kakaom a celú tortu vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.