Pridať recept

Želatínové cukríky

30
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

230 ml
pomarančová šťava
2 PL
kryštálový cukor
1 balíček
prášková želatína
podľa chuti
cukor na obalenie

postup

1.
Z pomarančov vyžmýkame šťavu a nelejeme ju do menšieho hrnca. Pridáme cukor, práškovú želatínu a spolu na miernom ohni zmes miešame. Všetko sa musí spojiť, zmes však nesmie vrieť!
 
2.
Želatínu nalejeme do formičiek od bonbónov alebo do malého vyššieho plechu. Chvíľu ju necháme odstáť a potom vložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Cukríky potom buď vylúpneme z formičiek alebo vyberieme z plechu a nakrájame na kocky. Kocky môžeme ešte posypať cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať