Pridať recept

FOTORECEPT: Talianske tuniakove rizoto

Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

300 g
ryža
1 liter
zeleninový vývar
2 PL
extra panenský olivový olej
50 g
maslo
1 ks
cibuľa
300 g
tuniak vo vlastnej šťave
2 ks
vajce
2 PL
petržlenová vňať
100 ml
smotana na varenie
1 ks
bobkový list
soľ
mleté čierne korenie

postup

Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Maslo spolu s olejom rozpálime na panvici a pridáme pór a cesnak. Restujeme cca 2 minútky.
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Pridáme ryžu a opäť restujeme 2 minútky.
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Pridáme zeleninový vývar. Vždy pridáme iba 2 naberačky a počkáme, kým sa voda vyparí. Postupne pridávame celý 1 liter.
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Medzitým si uvaríme vajcia na tvrdo.
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Do rizota pridáme tuniaka vo vlastnej šťave (bez šťavy).
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Smotanu s bobkovým listom privedieme do varu a varíme 2-3 minútky.
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Pridáme smotanu do rizota a premiešame.
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a nakrájané vajcia na tvrdo.
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
9.
Premiešame a podávame posypané parmezánom. Dobrú chuť!
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Fotorecept: Talianske tuniakove rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
MARTINA199
5.7.2017 19:42 | |
+8 -0
Rizoto je fantastické-mňam.Hneď si ho aj zaradím medzi svoje obľúbené recepty.Ahoj a určite vyskúšam od Teba aj ďalšie recepty.
Podobné články
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...