Pridať recept

Marhuľový lekvár

ingrediencie

1000 g
zrelé marhule
500 g
želírovací cukor 2 ku 1

postup

Domáci lekvár je výborný, používam ho hlavne pri pečení, na palacinky, lievance, či na pečivo k raňajkám.
1.
Marhule umyjeme, odkôstkujeme, pomelieme. Dáme do väčšieho hrnca, pridáme želírovací cukor, premiešame a za stáleho miešania varíme 5 minút. Prípadnú penu odoberieme a urobíme želírovaciu skúšku. Ak je džem málo tuhý pridáme ešte 2 lyžičky kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Ja som nepridávala. Mal správnu konzistenciu. Z 1000 g sú tri menšie poháre do 4 dcl.
 
2.
Hneď lievame do pripravených nahriatych pohárov, uzavrieme viečkom, otočíme hore dnom na 5 minút. Uložíme do deky až do vychladnutia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.