Pridať recept

Čerešňový džem

ingrediencie

1000 g
zrelé čerešne
500 g
Extra želírovací cukor Dr Oetker

postup

Tento rok som uvarila aj čerešňový džem, je výborný.
1.
Čerešne umyjeme, vykôstkujeme, dáme do väčšieho hrnca, ponorným mixérom rozmixujeme, nie úplne, necháme menšie kúsky. Pridáme Extra želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, urobíme želírovaciu skúšku. Keď je džem dostatočne stuhnutý ihneď plníme do predhriatych pohárov. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom a otočíme hore dnom na 5 minút. Ak chceme tuhší džem, pridáme 1-2 lyžičky kyseliny citrónovej.
 
2.
Uložíme pod deku na teplé miesto až do vychladnutia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...