Pridať recept

FOTORECEPT: Torta Korytnačka

12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kiwi
1 konzerva
jahodového kompótu
750 ml
mlieka
2 balíčky
vanilkového pudingu
250 g
jemného tvarohu
5 PL
kryštálového cukru
1 balíček
detských piškót
trochu
kyslejšieho džemu

postup

Rýchla príprava, chutné a chladivé osvieženie hlavne v lete...
1.
Misu (ja som použila nerezovú) najskôr opláchneme, neutierame a vystelieme mikroténovým sáčkom tak, aby sa sáčik rozložil po celom dne misy. Kiwi očistíme, pokrájame na tenké kolieska, ktoré uložíme vedľa seba na dno misky.
Fotorecept: Torta Korytnačka
Fotorecept: Torta Korytnačka
Zdroj: simonaszolnoki
 
2.
Krém si pripravíme z tvarohu a hustejšieho pudingu, ktorý uvaríme z mlieka, cukru a pudingového vanilkového prášku. Tvaroh vmiešame do pudingu, až keď puding úplne vychladne. Na dno misy, ktoré sme vystlali kolieskami kiwi, dáme pár lyžíc pudingovo-tvarohového krému a uložíme piškóty.
Fotorecept: Torta Korytnačka
Fotorecept: Torta Korytnačka
Zdroj: simonaszolnoki
3.
Piškóty potrieme redším kyslejším džemom.
Fotorecept: Torta Korytnačka
Fotorecept: Torta Korytnačka
Zdroj: simonaszolnoki
4.
Na piškóty s džemom dáme ďalšiu časť krému a opäť uložíme piškóty, na každú piškótu dáme polovicu jahody z konzervy. Tento postup (krém, piškóty, džem a krém, piškóty, jahody) zopakujeme aj druhý krát, až kým nezaplníme misu po okraj. Ako poslednú vrstvu som uložila piškóty. Prikryjeme sáčikom a dáme do chladničky minimálne na noc, aby všetko stuhlo.
Fotorecept: Torta Korytnačka
Fotorecept: Torta Korytnačka
Zdroj: simonaszolnoki
5.
Na druhý deň opatrne vyklopíme, odstránime sáčik a môžeme servírovať. Pred servírovaním dotvoríme korytnačke hlavu z polovice jablka, 2 hrozienok a nohy z 2 banánov.
Fotorecept: Torta Korytnačka
Fotorecept: Torta Korytnačka
Zdroj: simonaszolnoki
6.
Hotovo, dobrú chuť!
Fotorecept: Torta Korytnačka
Fotorecept: Torta Korytnačka
Zdroj: simonaszolnoki
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať