Pridať recept

Hrášková polievka

ingrediencie

1 balíček
mrazeného hrášku
1 ks
cibuľa
1/2 ks
avokáda
2 strúčiky
censaku
2 hrste
baby špenátu
bujón
bazalka
soľ
olej

postup

Táto polievka sa dá jesť ako aj teplá, tak za studena. Je rýchla, jednoduchá a naozaj výborná.
V hrnci si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Keď chytá zlatavú farbu, pridáme sáčok mrazeného hrášku. Chvíľu ho opražíme, potom podlejeme vodou a necháme podusiť do mäkka (asi 20min.). Dolejeme vodou tak, aby bol všetok hrášok zaliaty a necháme trošku prevariť. Nakoniec pridáme roztlačený cesnak, lístky špenátu, avokádo, bazalku a soľ a necháme chvíľu pod pokrievkov, aby sa uvoľnili chute. Následne všetko spolu rozmixujeme na kašu. Zalejeme vodou (podľa toho akú chceme polievku hustú) a pridáme bujón. Polievku necháme prevariť a môžeme podávať.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať