Pridať recept

Ríbezľový topping

ingrediencie

1 liter
šťava z ríbezlí
1 PL
Gelfix klasik
1 kg
cukor
voda

postup

Tento ríbezľový topping je výborný na zmrzlinu alebo k lievancom či palacinkám.
1.
Ríbezle očistíme a rozvaríme vo vlastnej šťave. Precedíme cez sitko, aby sme dostali iba šťavu.
 
2.
Na 1 liter šťavy pridáme 1 lyžicu Gelfixu a 1 kg cukru. K šťave najprv pridáme Gelfix s 1 PL cukru, povaríme asi 1-2 minútky a potom pridáme zvyšok cukru a povaríme ešte 5 minút.
3.
Ak sa Vám topping zdá hustý, môžte pridať trocha vody. Ak Vám náhodou zhustne, pred použitím ho stačí trošička ohriať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.