Pridať recept

Bublanina plná jahôd

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
100 g
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
340 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
125 g
rozpustené maslo
140 ml
mlieko
2 hrnčeky
jahody

postup

1.
Rúru si vyhrejeme na 180°C, okrúhlu formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
 
2.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne primiešame vychladnuté maslo, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Hotové cesto nalejeme do formy. Na vrch uložíme očistené jahody a koláč vložíme do rúry. Pečieme cca 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hit leta: Dierkovaný koláč
Letný hit: Dierkovaný koláč
Jednoduchý, rýchly a extra šťavnatý koláč, ktorý si okamžite zamilujete.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Bezlepková bublanina
Najlepšie recepty na domáce bublaniny s ovocím
Letná klasika, ktorá nikdy neomrzí! Akú máte najradšej vy?
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...