Pridať recept

Rebarborový koláč s chrumkavou posýpkou

Rebarborový koláč s chrumkavou posýpkou
Zdroj: dreamstime
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
270 g
krupicový cukor
125 g
rozpustené maslo
150 ml
mlieko
1 KL
vanilkový extrakt
100 g
celozrnná múka
280 g
hladká múka
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
mletá škorica
4 stonky
rebarbora

Posýpka:

50 g
studené maslo
50 g
trstinový cukor
1 štipka
mletá škorica
100 g
polohrubá múka

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, rúru dáme vyhriať na 180°C a plech vystelieme papierom na pečenie. V miske zmiešame obe múky, kypriaci prášok do pečiva a mletú škoricu.
 
2.
K vajíčkovej pene vmiešame mlieko, už vychladnuté maslo, nakoniec sypkú múčnu zmes a cesto vylejeme na plech. Rebarboru očistíme, nakrájame na kocky a uložíme na povrch cesta.
3.
Rukami si v miske zo studeného masla, múky, cukru a mletej škorice vypracujeme posýpku, ktorou posypeme celý povrch. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...