Pridať recept

V rúre pečené škoricové donuty

12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
hladká múka
1,5 hrnčeky
krupicový cukor
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
mletá škorica
1/2 KL
soľ
2 ks
vajce
1/4 hrnček
mlieko
2 PL
rozpustené maslo
2 KL
vanilkový extrakt

Na obalenie:

2 PL
práškový cukor
1 PL
mletá škorica

postup

1.
Rúru si vyhrejeme na 180°C a formu na donuty si vymastíme olejom.
 
2.
V jednej miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, mletú škoricu a štipku soli. V druhej miske vyšľaháme vajíčka, prilejeme mlieko, vychladnuté maslo a vanilkový extrakt. Obe zmesi zľahka premiešame a vymiešame hladké cesto, ktorým naplníme formu na donuty.
3.
Vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme cca 25 minút do zlatista. Potom donuty necháme mierne vychladnúť vo forme a opatrne ich vyberieme. V miske zmiešame práškový cukor s mletou škoricou a v tejto zmesi obalíme ešte teplé donuty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...