Chlieb ako z pekárne
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
hrnčeky
hladká múka
1,5
hrnčeky
voda
1/4
KL
sušené droždie
1
KL
soľ
120
g
semienka
postup
1.
Večer predtým ako budete robiť chlieb si zmiešame v miske múku, vodu, soľ a droždie. Zmes prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste cez noc kysnúť. Po 12 hodinách zamiešame do cesta 2/3 semienok.
2.
Hotové cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku. Párkrát ho premiešame, presunieme do formy na chlieb a necháme opäť hodinu kysnúť.
3.
Potom chlieb posypeme zvyšnými semienkami, vložíme do vyhriatej rúry na 230°C a pečieme cca 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.