Pridať recept

Ovocné marmelády

ingrediencie

1 liter
ovocná kaša
500 g
želírovací cukor Extra 2 ku 1 DrOetker

postup

Keď idem na návštevu a viem, že veľa nezavárajú, rada niečo prinesiem z našej špajze. Snažím sa, aby balíček bol praktický, zároveň lahodil oku a bol trochu vtipný. Tentokrát som zabalila 3 marmelády a slivkový lekvár.
1.
Marmelády sú z lisovaného ovocia, preto sú jemné a hladké. Sú vhodné na natieranie, nie na pečenie. Na pečenie, napr. do buchiet je vhodný slivkový lekvár.
 
2.
Marmeláda: Ovocie prelisujeme, ovocnú kašu dáme variť, pridáme želírovací cukor a varíme už len 5 minút. Dáme do pohárov, uzavrieme vičkov, otočíme na 5 minút hore dnom. Potom zabalíme do deky a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.