Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Mrkvovo-cuketový perník s kyslou smotanou

hanus_prg
hanus_prg
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
150 g
cukor
200 ml
biely jogurt
150 ml
olej
350 g
špaldová hladká múka
3 PL
kakao
2 KL
mletá škorica
1 ks
kypriaci prášok
400 g
cuketa
100 g
mrkva

Krém

2 dl
džem
drobné ovocie zavárané
500 ml
kyslá smotana

postup

1.
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme jogurt a olej. V druhej miske zmiešame múku s kakaom, škoricou a práškom do pečiva. Suchú zmes potom opatrne primiešame k vyšľahaným vajciam s cukrom.
2.
Nakoniec primiešame ku zmesi najemno nastrúhanú cuketu a mrkvu (prebytočnú vodu vylejeme).
3.
Stredný plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a urovnáme.
5.
Po upečení necháme koláč poriadne vychladnúť. Potom koláč potrieme ľubovoľným džemom /doporučujem nejaký pikantnejší/ a poukladáme na neho ovocie /použila som zavárané černice/.
6.
Nakoniec vrch koláča potrieme vychladenou kyslou smotanou. Koláč necháme stuhnúť do druhého dňa v chladničke. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...