Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvovo-cuketový perník s kyslou smotanou

hanus_prg
hanus_prg
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
150 g
cukor
200 ml
biely jogurt
150 ml
olej
350 g
špaldová hladká múka
3 PL
kakao
2 KL
mletá škorica
1 ks
kypriaci prášok
400 g
cuketa
100 g
mrkva

Krém

2 dl
džem
drobné ovocie zavárané
500 ml
kyslá smotana

postup

1.
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme jogurt a olej. V druhej miske zmiešame múku s kakaom, škoricou a práškom do pečiva. Suchú zmes potom opatrne primiešame k vyšľahaným vajciam s cukrom.
2.
Nakoniec primiešame ku zmesi najemno nastrúhanú cuketu a mrkvu (prebytočnú vodu vylejeme).
3.
Stredný plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a urovnáme.
5.
Po upečení necháme koláč poriadne vychladnúť. Potom koláč potrieme ľubovoľným džemom /doporučujem nejaký pikantnejší/ a poukladáme na neho ovocie /použila som zavárané černice/.
6.
Nakoniec vrch koláča potrieme vychladenou kyslou smotanou. Koláč necháme stuhnúť do druhého dňa v chladničke. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...