Pridať recept

Broskyňový lekvár

ingrediencie

1000 g
zrelé broskyne
350 g
kryštálový cukor
1 balíček
Gelfix Extra 2ku1 Dr Oetker
1 ČL
kyselina citrónová DrOetker
trochu
um

postup

Mala som zrelé broskyne, ktoré sa nedajú zavárať, tak som uvarila výborný broskyňový lekvár.
1.
Broskyne umyjeme, očistíme, vykôstkujeme a pomelieme, zopár pokrájame. Dáme do hrnca, Gelfix Extra 2:1 zmiešame s 2 lyžicami kryštálového cukru a pridáme k ovociu, za stáleho miešame varíme 1 minútu od bodu varu. Pridáme zvyšný cukor, kyselinu citrónovú a um. Premiešame a za stáleho miešania povaríme od bodu varu aspoň 5 minút. Urobíme želírovaciu skúšku.
 
2.
Plníme do pripravených nahriatych pohárov. Dobre uzatvoríme viečkom a uložíme do deky až do vychladnutia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.