Pridať recept

Domáci slivkový lekvár pečený v rúre

ingrediencie

5 kg
zrelé slivky
1 kg
kryštálový cukor
1 dl
ocot
1 dl
voda
1 balíček
pomôcka na konzervovanie DrOetker

postup

Slivkový lekvár varím týmto spôsobom už dlhé roky, lekvár vydrží aj tri roky.

1.

Zrelé slivky umyjeme, vykôstkujeme, pomelieme, dáme do hrnca, prisypeme cukor, dobre premiešame, ocot, vodu. Znovu premiešame. Vylejeme na plech alebo pekáč z vyššími bokmi. Občas pomiešame, aby sa cukor rozpustil. Ak treba rozdelíme do viacerých a vložíme do rúry, vyhriatej na 200°C. Keď začne vrieť znížime na 150 °C a pečieme asi 4 hodiny alebo do želanej hustoty. Občas premiešame. Po dokončení pridáme Pomôcku na konzervovanie Dr. Oetker.

 
2.

Plníme do čistých nahriatych pohárov. Uložíme do deky až do vychladnutia. Dobrú chuť! Ja som varila zo 6 kg a mala som 4 poháre 7 dl.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
25.8.2020 12:53 | |
+12 -14
Lekvár som varila aj tento rok, voda a ocot nič nepokazí, počas pečenia sa vyparí. A miešať sa môže, tým sa zároveň cukor rozpúšťa. Miešala som a nič neprihorelo, je výborný. Miešať sa nemá, keď sa robí, hore na sporáku, vtedy prihorí. Konzervant nemusíte pridávať, je to podľa Vášho rozhodnutia, varí sa dosť dlho a keď sa správne uskladní do chladu vydrží celé roky, mám to z vlastnej skúsenosti.
BlazenaSadovska
15.8.2015 14:26 | |
+32 -31
Ja som miešala a neprihorel... (y)
BlazenaSadovska
15.8.2015 14:24 | |
+21 -20
Môžete pridať aj Vy svoj recept, rada sa niečo nové naučím (y)
emdom
1.9.2015 06:08 | |
+13 -16
určite vyskúšam, lebo tohto roku mam pekne zdravé slivky.... (y)
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Slivkové guľky
Najlepšie slivkové pochúťky: Kysnutý koláč, tvarohové knedličky a poctivý lekvár
Slivky nás inšpirujú k rôznym dobrotám. Ale tri z nich stoja nad ostatnými a ich príprava sa stala...
Slivky do zásoby
Slivky do zásoby: Slivková nutella, detská výživa či poctivý domáci lekvár
Slivková sezóna je v plnom prúde a je treba vymyslieť, čo s tými, ktoré neskončia v koláči či zemiakových knedliach.
Keď lekvár, tak slivkový!
Univerzálna pochúťka na chleba, do buchiet i do omáčok, ktorej nikdy nie je dosť.
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...