Pridať recept

Jahňacie krokety

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
mleté jahňacie mäso
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
mletá červená paprika
2 PL
petržlenová vňať
1 štipka
oregano
1 ks
žĺtok
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
V mixéri rozmixujeme jednu ošúpanú cibuľu s cesnakom a petržlenovou vňaťou. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie, červenú papriku, oregano a žĺtok. Zmes poriadne premiešame a necháme hodinu odstáť v chladničke.
 
2.
Potom zmes podľa potreby zahustíme strúhankou, tvarujeme z nej krokety, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme v panvici na rozpálenom oleji, prípadne grile.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Brokolicovo-syrové krokety
Takto ste brokolicu ešte neskúšali: Vyprážaná chuťovka s roztekajúcim sa syrom
Brokolicové krokety ako fantastická pochúťka k telke či extra chutná príloha.
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky pod slnkom, každý si pýta dupľu
Už nemusíte hľadať, čo dnes variť. Pripravte svojej rodine šťavnaté fašírky z kuracieho mäsa. Nič im...
Zemiakové krokety
Rýchle krokety bez šúpania zemiakov
Perfektný tip na silvestrovské pohostenie alebo len tak k telke. Kto má rád kroketky, zamiluje si aj tieto...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...