Pridať recept

Jahodový džem s ríbezľami

ingrediencie

750 g
jahody
250 g
červené ríbezle
1 balíček
želírovací cukor

postup

1.
Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na malú kúsky. Ríbezle umyjeme, zbavíme stopiek a spolu s jahodami a želírovacím cukrom vložíme do hrnca.
 
2.
Zmes za stáleho miešania privedieme k varu a varíme cca 5 minút. Horúci džem zbavíme peny, prelejeme ho do sklenených pohárov, ktoré uzavrieme. Otočíme ich hore dnom na 5 minút a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...