Pridať recept

Jahodový džem s vanilkou

ingrediencie

1 kg
jahody
1 balíček
želírovací prípravok 3:1
350 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový lusk

postup

1.
Jahody umyjeme, očistíme a 3/4 z nich rozmixujeme na pyré. Pridáme na kúsky nakrájané ostatné jahody, želírovací prípravok a dve lyžice cukru. Za stáleho miešania varíme zmes asi minútu.
 
2.
Primiešame dužinu z vanilkového lusku, zvyšný cukor a džem varíme ďalších 5 minút. Horúci džem plníme do sklenených pohárov, ktoré riadne uzatvoríme a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...