Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldové marhuľové knedle

ingrediencie

400 g
špaldová hladká múka
60 g
maslo
2 dl
mlieko
1 ks
vajce
1 KL
soľ
16 ks
marhule

Na vrch

80 g
maslo
50 g
pomletý mak
práškový cukor

postup

Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Zdroj: vacica
 
1.
Mlieko s maslom roztopíme a privedieme do bodu varu.
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Zdroj: vacica
 
2.
Do misy dáme múku, posolíme a prilejeme roztopené maslo s mliekom. Vareškou premiešame (nie rukami, lebo je to veľmi horúce).
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Zdroj: vacica
3.
Rozbijeme jedno vajíčko a spracujeme už rukami do hladka (asi 5-7 minút).
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Zdroj: vacica
4.
cesto premiestnime na pomúčenú dosku a rozdelíme na polovicu.
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Zdroj: vacica
5.
Rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a do stredu dáme umytú, odkôstkovanú marhuľu (ja som použila maličké marhule).
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Zdroj: vacica
6.
Zabalíme do cesta a varíme vo vriacej vode cca 10 minút, kým nevyplávajú na povrch.
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Zdroj: vacica
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Zdroj: vacica
7.
Hotové knedle polejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom a pomletým makom.
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Zdroj: vacica
8.
Dobrú chuť!
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Fotorecept: Špaldové marhuľové knedle
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.