Vidiecky broskyňový koláč
8
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
120
g
studené maslo
170
g
hladká múka
1/2
KL
soľ
3
PL
ľadová voda
Plnka:
5
ks
broskyňa
5
PL
hnedý cukor
1
PL
citrónová kôra
1
štipka
škorica
1
ks
vajce
postup
1.
Do misky dáme múku, soľ, na kocky nakrájané poriadne studené maslo a rukami vypracujeme niečo podobné cestu. Prilejeme ľadovú ruku, spracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a na hodinu vložíme do chladničky stuhnúť.
2.
Medzitým broskyne poriadne umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. V miske ich zmiešame s cukrom, mletou škoricou a citrónovou kôrou.
3.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm. Pomocou valčeka ho prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Broskyne uložíme do stredu, neukladáme ich až u krajom, lebo cesto musíme prehnúť.
4.
Prehnuté cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a prikrytý pečieme cca 40 minút. Potom ho odkryjeme a dopečieme do zlatista.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.