Pridať recept

Medové marhule so šľahačkou

ingrediencie

500 g
marhule
200 ml
voda
100 ml
biele suché víno
100 g
kryštálový cukor
40 g
med
1 PL
rum
250 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Marhule vložíme na chvíľu do vriacej vody, necháme ich vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame ich na štvrtiny.
 
2.
Medzitým v menšom hrnci zmiešame vodu, víno, cukor, med a zmes chvíľu povaríme. Potom prilejeme rum a ešte horúcou zalejeme marhule.
3.
Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a podávame ju s medovými marhuľami ako dezert.
4.
TIP: Takto pripravené marhule môžeme aj zavariť v sklenených fľašiach, samozrejme bez šľahačky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Už ste zavarili? Toto je 8 najčastejších chýb pri zaváraní, robí ich takmer každý, pozor na ne!
Už ste zavarili? Pozor na zbytočné chyby, robí ich takmer každý! Toto je dôvod, prečo ich nesmiete mať na kuchynskej linke
Toto je 8 najčastejších chýb pri zaváraní, ktoré robí takmer každý, pozor na ne!
10 famóznych marhuľových koláčov
Marhuľové maškrtenie: 10 famóznych koláčov zo sladkých marhúľ
Desať receptov na chutné koláčiky (nielen) s čerstvými marhuľami.
Marhule
VIDEO: Marhule pomôžu so spánkom i s nadváhou
Problémy s trávením, zrakom, spánkom či cholesterolom vyriešia sladučké marhule.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...