Orechové tartaletky
40
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
100
g
mleté vlašské orechy
350
g
hladká múka
1/4
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
balíček
vanilkový cukor
150
g
práškový cukor
200
g
maslo
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
Plnka:
150
g
orechy
2
balíčky
piškóty
250
ml
mlieko
200
g
kryštálový cukor
2
PL
rum
trochu
malinový džem
Poleva:
100
g
kvalitná horká čokoláda
30
g
maslo
postup
1.
Do väčšej misky nasypeme mleté orechy, múku, kypriaci prášok a vanilkový cukor. Primiešame zmäknuté maslo, vajíčko, žĺtok a rukami vymiešame tuhšie cesto. Zabalíme ho do fólie a vložíme na hodinu do chladničky stuhnúť.
2.
Piškóty pomelieme na prach a orechy nasekáme. Dáme variť mlieko s cukrom a orieškami. Zmes odstavíme, vmiešame rum a piškótové omrvinky.
3.
Každú formičku vymastíme maslom a naplníme tenkou vrstvou cesta. Uložíme ich na plech, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 15 minút. Upečené košíčky necháme vychladnúť.
4.
Potom každý z nich natrieme džemom, naplníme orechovo-piškótovou plnkou a zalejeme rozpustenou čokoládou s maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.