Pridať recept

Orechové tartaletky

40
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

100 g
mleté vlašské orechy
350 g
hladká múka
1/4 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 balíček
vanilkový cukor
150 g
práškový cukor
200 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok

Plnka:

150 g
orechy
2 balíčky
piškóty
250 ml
mlieko
200 g
kryštálový cukor
2 PL
rum
trochu
malinový džem

Poleva:

100 g
kvalitná horká čokoláda
30 g
maslo

postup

1.
Do väčšej misky nasypeme mleté orechy, múku, kypriaci prášok a vanilkový cukor. Primiešame zmäknuté maslo, vajíčko, žĺtok a rukami vymiešame tuhšie cesto. Zabalíme ho do fólie a vložíme na hodinu do chladničky stuhnúť.
 
2.
Piškóty pomelieme na prach a orechy nasekáme. Dáme variť mlieko s cukrom a orieškami. Zmes odstavíme, vmiešame rum a piškótové omrvinky.
3.
Každú formičku vymastíme maslom a naplníme tenkou vrstvou cesta. Uložíme ich na plech, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 15 minút. Upečené košíčky necháme vychladnúť.
4.
Potom každý z nich natrieme džemom, naplníme orechovo-piškótovou plnkou a zalejeme rozpustenou čokoládou s maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať