Pridať recept

Ananásovo-citrónový džem

6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
dužina z citrónov
900 g
ananás
1,15 kg
kryštálový cukor
1 balíček
Gelfix Klasik Dr.Oetker

postup

1.
Ovocie očistíme, odvážime a spolu so šťavou nasypeme do mixéra. Rozmixujeme ho na pyré, ktoré prelejeme do hrnca.
 
2.
Gelfix rozmiešame s 3 lyžicami cukru a vmiešame do ovocia. Za stáleho miešania ho privedieme k varu.
3.
Vmiešame zvyšný cukor a opäť zmes privedieme k varu. Za občasného miešania džem povaríme cca 3 minúty a odstavíme ho z platničky.
4.
Ihneď ním plníme sklenené poháre až po okraj, uzavrieme ich a asi na 5 minút otočíme hore dnom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...