Pridať recept

Jahodovo-čerešnový džem

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
jahody
700 g
čerešne
2 KL
kyselina citrónová
2 balíčky
želírovací ovocný cukor Dr.Oetker

postup

1.
Ovocie umyjeme, očistíme, zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kúsky (prípadne rozmixujeme). V hrnci ho zmiešame s kyselinou citrónovou a cukrom.
 
2.
Zmes za stáleho miešania privedieme k varu a varíme cca 5 minút. Horúcim džemom plníme sklenené poháre ihneď. Uzavrieme ich a uložíme hore dnom na 5 minút. Z tejto dávky nám vyjdu 4 poháre po 375 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...