Pridať recept

Čerešňový džem s banánom

3
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
čerešne
200 g
banány
2 KL
kyselina citrónová
1 balíček
želírovací cukor Extra 21 Dr.Oetker

postup

1.
Čerešne poriadne umyjeme, vykôstkujeme, rozpučíme, prípadne rozmixujeme na pyré. Banány olúpeme a vidličkou popučíme na kašu. Ovocie presunieme do hrnca.
 
2.
Pridáme kyselinu citrónovú, želírovací cukor a za stáleho miešania zmes privedieme k varu. Varíme 5 minút, odstránime penu a plníme ním sklenené poháre až po okraj. Poháre poriadne uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom.
3.
Z tejto dávky ovocia vyjdu cca 3 poháre po 375 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...