Višňový rôsol s červeným vínom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
g
višne
500
ml
voda
100
ml
červené víno
1
balíček
Želírovací cukor Extra DrOetker
postup
1.
Višne umyjeme a odkôstkujeme. Dáme ich do hrnca spolu s vodou a prikryté privedieme k varu. Odkryjeme a varíme 20 - 30 minút, aby sa višne rozvarili. Sito na cestoviny vyložíme gázou alebo utierkou a položíme na misu (hrniec). Nalejeme ovocie so šťavou a necháme odkvapkať, pokým ovocie nevychladne, približne dve hodiny. Ovocie môžeme zaťažiť.
2.
Po odkvapkaní odmeriame 1 liter šťavy, pridáme červené víno, všetko zmiešame so želírovacím cukrom a dáme variť do hrnca. Varíme podľa návodu na obale. Urobíme želírovaciu skúšku. Hotový horúci rôsol naplníme do pohárov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.