Pridať recept

Višňový rôsol s červeným vínom

ingrediencie

1500 g
višne
500 ml
voda
100 ml
červené víno
1 balíček
Želírovací cukor Extra DrOetker

postup

1.
Višne umyjeme a odkôstkujeme. Dáme ich do hrnca spolu s vodou a prikryté privedieme k varu. Odkryjeme a varíme 20 - 30 minút, aby sa višne rozvarili. Sito na cestoviny vyložíme gázou alebo utierkou a položíme na misu (hrniec). Nalejeme ovocie so šťavou a necháme odkvapkať, pokým ovocie nevychladne, približne dve hodiny. Ovocie môžeme zaťažiť.
 
2.
Po odkvapkaní odmeriame 1 liter šťavy, pridáme červené víno, všetko zmiešame so želírovacím cukrom a dáme variť do hrnca. Varíme podľa návodu na obale. Urobíme želírovaciu skúšku. Hotový horúci rôsol naplníme do pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.