Jahodový džem s pravou vanilkou a mätou
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahody
1
balíček
Gelfix Super 31 Dr.Oetker
350
g
krupicový cukor
1
ks
vanilkový lusk
2
lístky
mäta
postup
1.
Jahody očistíme, umyjeme a rozmixujeme na pyré spolu s mätovými lístkami. Pyré prelejeme do hrnca, pridáme Gelfix zmiešaný s 2 lyžicami cukru a zmes privedieme k varu.
2.
Varíme cca 1 minútu, pridáme dužinu z vanilkového lusku a džem odstavíme. Naplníme ním sklenené poháre až po okraj. Poriadne ich uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom. Z tejto dávky nám vyjdu 4 poháre po 250 ml.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.