Pridať recept

Marhuľový džem

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
marhule
1 balíček
Gelfix Extra 21 Dr.Oetker
500 g
kryštálový cukor

postup

1.
Marhule poriadne umyjeme, odkôstkujeme a rozmixujeme na pyré. Vložíme ich do hrnca, pridáme Gelfix s 2 lyžicami cukru a zmes privedieme k varu za stáleho miešania.
 
2.
Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania džem varíme cca 5 minút. Potom si na tanierik kvapneme dve lyžičky a počkáme, kým vychladnú. Ak je džem dostatočne hustý plníme ním poháre. Ak je riedky primiešame doň trošku kyseliny citrónovej cca 20 gramov.
3.
Džemom plníme poháre až po okraj. Poriadne ich uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom. Z tejto dávky ovocia vyjdu 4 poháre s objemom 350 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...