Pridať recept

Džem z červených ríbezlí

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
červené ríbezle
1 balíček
Dr.Oetker želírovací cukor Extra 21

postup

1.
Červené ríbezle odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme na hladké pyré. Prepasírujeme ho cez sitko aby sme dostali cca liter šťavy.
 
2.
Šťavu nalejeme do hrnca, pridáme želírovací cukor a zmes riadne premiešame. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme cca 5 minút.
3.
Hotový džem plníme ešte horúci do sklenených pohárov. Poriadne ich uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom. Z tejto dávky vyjdu 4 poháre s objemom 375 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...