Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Obrátený perníkový koláč s ríbezľami

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
120 g
maslo
1/2 ks
citrón
1/2 ks
kypriaci prášok do perníka
170 g
celozrnná špaldová múka hladká
500 g
červené ríbezle
2 PL
med

postup

1.
Celé vajcia s cukrom vyšlaháme do peny. Potom k nim pridáme maslo a citrónovú kôru.
2.
K tekutej zmesi prisypeme múku s práškom do pečiva. Cesto bude trochu hustejšie ako klasické piškótové.
3.
Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Ríbezle zmiešame s medom a uložíme ich na dno formy.
5.
Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Po upečení ho necháme poriadne vychladnúť a potom ho vyklopíme.
6.
Podľa chuti môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládou. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...