Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Obrátený perníkový koláč s ríbezľami

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
120 g
maslo
1/2 ks
citrón
1/2 ks
kypriaci prášok do perníka
170 g
celozrnná špaldová múka hladká
500 g
červené ríbezle
2 PL
med

postup

1.
Celé vajcia s cukrom vyšlaháme do peny. Potom k nim pridáme maslo a citrónovú kôru.
2.
K tekutej zmesi prisypeme múku s práškom do pečiva. Cesto bude trochu hustejšie ako klasické piškótové.
3.
Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Ríbezle zmiešame s medom a uložíme ich na dno formy.
5.
Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Po upečení ho necháme poriadne vychladnúť a potom ho vyklopíme.
6.
Podľa chuti môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládou. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...
pitný režim
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Leto je v plnom prúde, a preto nezabúdajte počas rôznych aktivít na dostatočnú hydratáciu. Mohlo by sa zdať, že okolo...