Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený makový koláč bez lepku a laktózy

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
mak
1 ks
banán
200 g
biele tofu
3 PL
mleté ľanové semienko

Plnka

250 ml
šľahačková smotana bez laktózy
1 ks
banán
2 PL
med
celý mak na ozdobu

postup

1.
Mak si pomelieme a šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha.
2.
K pomletému maku pridáme najemno nastrúhaný tofu syr, ľanové semienko mleté a popučený banán.
4.
Okrúhlu formu s priemerom 18 cm vymažeme jemne kokosovým olejom (i steny) a natlačíme na dno cesto.
5.
Banán rozmixujeme s medom a prilejeme zmes k vyšľahanej smotane.
6.
Krém natrieme na cesto, posypeme celým makom a necháme v chladničke stuhnúť cez noc. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...