Pridať recept

Znojemské uhorky

ingrediencie

5 kg
uhorky nakladačky
1 ks
tekvica
2 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
3 vetvičky
čerstvý kôpor

nálev

80 g
soľ
150 g
cukor
10 ks
nové korenie
5 ks
bobkový list
2 litre
voda
500 ml
ocot
1 ks
pomôcka na zaváranie DrOetker

postup

Uhorky umyjeme, mrkvu, cibuľu a tekvicu očistíme. Cibuľu nakrájame na kolieska, z mrkvy a tekvice pomocou formičky na suché pečivo vykrojíme rôzne tvary. Zo surovín na nálev uvaríme sladkokyslý nálev. Do pohára na zaváranie ukladáme uhorky, kôpor, vykrojené tvary a kolieska cibule tak, aby boli na stene pohára. Zalejeme nálevom, uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 100°C 5 minút.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
terezkaterka3
14.8.2018 12:04 | |
+8 -1
To neni pravý znojemský recept. Neviem, prečo ľudia falšujú.
Anonymný nick
9.3.2016 11:58 | |
+29 -8
Sorry, no do znojemských uhoriek nikdy ani tekvica, ani zmeska od dr. Oetkera nešli. A o amatérskom a vyslovene neznojemskom náleve, kde chýba množstvo pre chuť veľmi podstatných ingrediencií, už ani nehovorím. Je mi ľúto, že autorka receptu nemala možnosť ochutnať originál pravé znojemské uhorky, a ani nemá predstavu, o čom to vôbec bolo. Aj keď má odvahu to takto nazvať a przniť tak tradičnú receptúru a značku. Navrhujem preto recept premenovať a nezavádzať ľudí...
dorisa
3.8.2015 19:12 | |
+9 -5
blahoželám k výhre :!
Podobné články
Urobte si kimči – poklad ázijskej gastronómie
Urobte si kimči: Fermentovaný poklad ázijskej gastronómie
V ostatných rokoch sa tešia veľkej popularite fermentované potraviny. Nielen, že dodávajú jedlám zaujímavú...
Nakladaná cibuľa
Ako pripraviť nakladanú cibuľu a 3 dôvody, prečo ju budete chcieť podávať takmer ku všetkému
Túto cibuľku pripravíte veľmi rýchlo a jednoducho a budete ju chcieť mať stále poruke.
Fermentovaná zelenina
Žiadne varenie, žiadny cukor! Toto sú dôvody, prečo fermentovať zeleninu zo záhrady
Fermentovaná zelenina je rovnako výživná ako čerstvá, ale má oveľa lepšiu chuť a konzistenciu.
Kyslé uhorky
Môžu sa kyslé uhorky pokaziť? Ak ich máte dlho otvorené, stane sa toto, pozrite sa!
Zavárané uhorky - ako dlho môžu byť otvorené a kde ich skladovať? Ako zistíme, či sú už pokazené?
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...