Pridať recept

Jablkový džem

ingrediencie

2 kg
jablká
500 g
cukor
4 PL
šťava z citróna
2 PL
strúhaná citrónová kôra
2 balíčky
vanilkový cukor
1/2 balíček
pomôcka na konzervovanie DrOetker
podľa chuti
voda cca 1,5dl

postup

Výborne chutí, je podobný detskej výžive.
1.
Jablká nákrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a varíme.
 
2.
Pridáme cukor, vanilkové cukre, citrónovú kôru a šťavu. Ďalej varíme.Nakoniec som všetko rozmixovala ponorným mixérom. Ešte dovaríme.
3.
Pridala som polovicu sáčku na konzervovanie ovocia zeleniny Dr.Oetker. Poháriky s džemom som sterilizovala 20min. pri teplote 100st.
Jablkový džem
Jablkový džem
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.