Pridať recept

Domáci kečup

10
porcií
230
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3,5 kg
zrelé paradajky
1 ks
cibuľa
1 ks
cesnaku
110 g
soľ
900 g
cukor
600 ml
červený vínny ocot
1/2 KL
kajenské korenie
1 KL
mleté klinčeky
1/4 KL
mletý muškátový oriešok

postup

1.
Paradajky očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu ošúpeme nadrobno nakrájame spolu s celou hlavičkou cesnaku.
 
2.
Všetky suroviny až na muškátový oriešok, vložíme do hrnca a na miernom ohni dusíme cca 3 hodiny. Občas kečup premiešame, aby sa nám neprichytil k dnu. Dôležité je, aby zmes zhustla a vyparilo sa z nej čo najviac vody.
3.
Potom ju necháme vychladnúť a prepasírujeme cez jemné sitko. Nakoniec pridáme muškátový oriešok a kečup plníme do sklenených fliaš. Z tejto dávky by malo vyjsť 10 fľašiek s objemom 250 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plastic container with tomato ketchup sauce with raw tomatoes on kitchen stone background.
Aj vy dávate kečup do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Kečup a horčica sú potraviny, ktoré v lete používame veľmi často. Veď čo by to bolo za grilovačku...
Kečup
Kečup – obľúbený produkt pripravený z paradajok
Kečup tak ako ho poznáme dnes vznikol s najväčšou pravdepodobnosťou v Ázii. Už Číňania pred 350 rokmi...
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Predtým než vyseparujete pohár s poslednými zvyškami horčice, fľašu od kečupu či paradajkovej omáčky alebo...
Ako uchovať paradajky na zimu?
Ako uchovať paradajky na zimu? Inšpirujte sa týmito receptami na domáci kečup, pretlak, omáčku i šalát
Vôňa paradajok nám pripomína slnečné leto, keď sme si pochutnávali na rôznych šalátoch a pochúťkach...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...