Pridať recept

Zapekané lasagne

ingrediencie

3 balíčky
syr Mozzarella Galbani
500 g
boloňská omáčka
250 g
lasagne
100 g
strúhaný parmezán
30 g
maslo
korenie
soľ

Bolonská omáčka

500 g
mleté mäso
250 ml
paradajková omáčka
250 ml
mäsový vývar
1 pohár
červené víno
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
olivový olej
maslo
korenie
soľ

postup

1.
Očistenú a nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujte na panvici v zmesi oleja a masla. Pridajte mleté ​​mäso a niekoľko minút pri vysokej teplote sprudka opekajte. Prilejte červené víno a pri stále vysokej teplote ho nechajte odpariť.
 
2.
Pridajte paradajkovú omáčku (alebo paradajkový pretlak rozpustený v troche vývaru), vývar, korenie, soľ a za občasného miešania a dolievanie zvyšku vývaru varte v čiastočne zakrytej panvici aspoň 2 hodiny.
3.
Zapekaciu nádobu vyložte papierom na pečenie a potom striedajte vrstvu cestovín, vrstvu bolonskej omáčky a na drobné kúsky pokrájané mozzarelly. Zakončite vrstvou mozzarelly, posypte nastrúhaným parmezánom a položte kúsky masla. Pečte 40 minút pri 200 ° C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
cinkaminka
25.2.2017 18:43 | |
+14 -1
Dusiť mleté maso 2 hodiny??? Ja túto zmes dusím max 20 minút.