Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkové knedle

hviezdickaZ
hviezdickaZ
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
uvarené zemiaky
hrubá múka
2 ks
vajce
soľ
mlieko
roztopené maslo
mak mletý
práškový cukor
voda

postup

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ, trochu mlieka a hrubej múky , aby vzniklo vláčne cesto. Všetko dobre zmiešame . Cesto rozvaľkáme , nakrájame na štvorčeky a slivky starostlivo zabalíme . Vkladáme do osolenej vriacej vody a uvaríme - cca 10-12 min. Hotové posypeme mletým makom, práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom .

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...