Pridať recept

Mätový likér s medom

ingrediencie

1 hrsť
sušená mäta
750 ml
lieh
500 g
med
500 ml
voda

postup

1.
Do nádoby s 80% liehom namočíme hrsť usušenej mäty na cca 14 dní. Poriadne ju prikryjeme a uložíme na chladné a tmavé miesto.
 
2.
Po 14 dňoch v menšom hrnci uvaríme na miernom ohni vodu s medom. Pomocou naberačky dáme pred penu, akonáhle sa prestane tvoriť, všetko je pripravené. Medový sirup necháme vychladnúť.
3.
Lieh s mätou precedíme, zmiešame s medovým sirupom a hotový likér nalejeme do fliaš. Poriadne ich uzavrieme, skladujeme na chladnom a tmavom mieste.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať