Pridať recept

Sladké pečivo s makom

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
100 ml
vlažná voda
135 ml
mlieko
42 g
droždie
200 g
maslo
2 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1 PL
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
mletý mak
1 PL
kryštálový cukor do kvásku

postup

1.
Polovicu mlieka ohrejeme, pridáme rozmrvené droždie, štipku soli, lyžicu cukru a kvások necháme vykysnúť. V miske zatiaľ zmiešame múku vodu, mlieko, maslo, vajíčka, práškový cukor a kvások. Vymiešame hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
 
2.
Po vykysnutí cesto vysypeme na pomúčenú dosku. Rozdelíme ho na 8 väčších alebo viac menších bochníčkov. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme znovu kysnúť cca 15 minút.
3.
Potom ich potrieme žĺtkom, posypeme makom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať