Pridať recept

Roláda s krémovým syrom

6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
hladká múka
3 PL
kryštálový cukor
250 g
sysr Mascarpone
3 PL
práškový cukor
250 g
smotana na šľahanie
150 g
černice

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, opatrne vmiešame múku a cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200°C cca 10 minút.
 
2.
Potom na roládu uložíme ďalší papier na pečenie, zvinieme ju a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme smotanu s cukrom na tuhú šľahačku. Opatrne ju vmiešame do krémového syru a vymiešame hladký krém. Ak chcete, môžete pridať viac cukru.
3.
Roládu rozbalíme, zbavíme papiera na pečenie, potrieme polovicou krému, do stredu uložíme černice alebo iné ovocie a opäť ju zvinieme. Vrch potrieme zvyšným krémom, uložíme stuhnúť do chladničky a pred podávaním ju nakrájame na kolieska.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...