Pridať recept

Kokosová roláda s džemom

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

140 g
polohrubá múka
140 g
práškový cukor
6 ks
vajce
5 PL
džem
2 PL
strúhaný kokos

Krém:

200 ml
mlieko
30 g
hladká múka
100 g
strúhaný kokos
200 g
maslo
150 g
práškový cukor

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, potom striedavo primiešame múku a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Vložíme ho do vyhriatej rúry a pri teplote 200°C pečieme cca 7 minút.
 
2.
Ešte teplý korpus aj s papierom zvinieme a necháme vychladnúť. Potom ho opatrne rozbalíme a stiahneme papier na pečenie.
3.
Z mlieka, múky a strúhaného kokosu uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne primiešame kokosovú kašu.
4.
Korpus potrieme obľúbeným džemom, krémom a zvinieme ho do rolády. Vrch potrieme džemom, posypeme kokosom a roládu uložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...