Pridať recept

Jednoduché slivkové knedle

35
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
obyčajný rožok z predošlého dňa
500 ml
horúce mlieko
hrubá múka
slivky
10 PL
mletý mak
10 PL
cukor práškový
50 g
maslo
1 ks
vanilkový cukor
100 ml
voda

postup

Jednoduché, lacné a veľmi dobré :-) Z veľkých bystrických sliviek mi vyšlo 35 kusov.
1.
Rožky pokrájame a zalejeme horúcim mliekom. Necháme ich poriadne nasiaknuť, pridáme hrubú múku tak, aby nám vzniklo tuhé nelepivé cesto.
 
2.
Slivky odkvostkujeme a polky balíme do pripraveného cesta. Netreba ho vaľkať, stačí si z neho odtrhávať v rukách roztlačiť na požadovanú veľkosť podľa sliviek. Pripravené knedle hádžeme do rozvarenej vody. Varíme 10 minút.
3.
Počas varenia knedličiek si pripravíme v menšom kastróliku z vody, vanilkového cukru a masla zálievku. Necháme prejsť varom.
4.
Knedle vyberieme do misy, posypeme makom a práškovým cukrom, zalejeme maslovou zálievkou, premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Dobroty zo starších rožkov
Dobroty zo starších rožkov: Zapekanky, bake rolls či sladké rožky v mlieku
V každej domácnosti z času na čas zvýši rožok či iné pečivo. Nevyhadzujte ho! Dajte zbohom plytvaniu...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: