Pridať recept

Zmrzlina z čiernym ríbezlí

ingrediencie

200 g
čierne ríbezle
100 ml
voda
80 g
trstinový cukor
500 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Cukor rozmiešame v menšom hrnci s vodou, privedieme ju k varu a varíme asi 2 minúty. Dokiaľ sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme umyté ríbezle a varíme ho ďalšie 2 minúty. Zmes rozmixujeme a necháme vychladnúť.
 
2.
Potom smotanu vymiešame s ríbezľovou zmesou, celú zmes prelejeme do vhodnej nádoby a vložíme do mrazničky. Každých 30 minút zmrzlinu vyberieme a prešľaháme, až dokým nebude dostatočne zamrznutá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať